Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

ΑρχικήΕκτός ΣυνόρωνΚάνιε Γουέστ: τον πέταξαν έξω από το Μαντάμ Τισό

Κάνιε Γουέστ: τον πέταξαν έξω από το Μαντάμ Τισό

Το κέρινο ομοίωμα του ράπερ αφαιρέθηκε από την εκτιθέμενη συλλογή του μουσείου στο Λονδίνο.

Πρόσφατα αντισημιτικά σχόλια του πάντα προκλητικού Κάνιε Γουέστ οδήγησαν πολλούς να σχολιάσουν αρνητικά τη στάση του γνωστού ράπερ, ενώ, μια σειρά από γνωστά brands με τα οποία συνεργαζόταν, όπως η Adidas, η Gap και η Balenciaga ανακοίνωσαν τη διακοπή της συνεργασίας τους μαζί του. 

Τώρα, σειρά στην αποκήρυξη του Κάνιε Γουέστ παίρνει και το Μαντάμ Τισό, που αφαίρεσε το άγαλμα του ράπερ από την κοινή θέα που βρισκόταν στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Λονδίνου.

Το άγαλμα του Γουέστ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ένα αρχειακό χώρο του μουσείου. Εκπρόσωπος του Μαντάμ Τισό δήλωσε: «Η φιγούρα του Γιε έχει μεταφερθεί από τον εκθεσιακό χώρο στο αρχείο μας. Κάθε προφίλ κερδίζει τη θέση του στο Μαντάμ Τισό του Λονδίνου και ακούμε τους επισκέπτες μας και το κοινό για το ποιους περιμένουν να δουν στην έκθεση».

Το κέρινο ομοίωμα του Κάνιε Γουέστ παρουσιάστηκε στο Μαντάμ Τισό το 2015, δίπλα σε αυτό της τότε συζύγου του, Κιμ Καρντάσιαν. 

Ο Κάνιε Γουέστ λέει αντισημιτικές θεωρίες συνομωσίας εδώ και εβδομάδες στα social media και σε συνεντεύξεις του, έχει φορέσει μπλούζα «White Live Matter», ενώ, έχει υποστηρίξει πως ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε από χρήση οπιούχων, κάτι για το οποίο η οικογένεια του Φλόιντ αναμένεται να μηνύσει τον Γουέστ.

Ο 45χρονος έχει διαγνωστεί με διπολική διαταραχή ενώ στο παρελθόν έχει εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική. Οι ειδικοί πάντως σημειώνουν πως οι παραπάνω συμπεριφορές του θα πρέπει να διαχωριστούν από τα ζητήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει.

πηγή:kathimerini.gr

 

Ροή Ειδήσεων