Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

ΑρχικήΔείτε ή μη ΔείτεΜήπως έχετε πάθει «τσότσο»;

Μήπως έχετε πάθει «τσότσο»;

Η αργκό, κατά κόσμον slang, της Ελληνικής γλώσσας μπορείς να πεις με μεγάλη ευκολία ότι έχει πλούσιο λεξιλόγιο. Τι να πούμε για το «flex» και το γενικότερο «φλεξάρισμα» των δύο προηγούμενων ετών; Ξέρεις πολύ καλά ότι στατιστικά άκουγες τη λέξη ή κάποιο παράγωγό της τουλάχιστον μία φορά στην κάθε συζήτηση που έκανες.

Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, το νέο must στη slang της καθομιλουμένης είναι η λέξη «τσότσο». Λογικά την έχει κι εσύ ακούσει κάπου στην παρέα σου, ίσως και να την έχεις χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή, όμως, έχεις αναρωτηθεί τι μπορεί να σημαίνει;

Τι  είναι τελος πάντων η λέξη «τσότσο»;

Όταν κάποιος χρησιμοποιεί τη λέξη «τσότσο», εννοεί το επονομαζόμενο «κρασάρισμα», για την ακρίβεια, το τελευταίο επίπεδο αυτού. Τι θέλει να πει; Ότι έχει «κολλήσει» μεταφορικά με κάτι.

Αν θέλεις τώρα να μιλήσεις για μεγάλο «κόλλημα», υπάρχει και η λέξη «τσοτσάρα», και κάπου εδώ όσοι δεν ανήκουν στη γενιά Alpha ή στη χειρότερη Z, μάλλον παθαίνουν τσότσο και δεν το ξέρουν ακούγοντας αυτές τις εντελώς ακατανόητες λέξεις.

Τη λέξη «τσότσο» χρησιμοποίησε μέχρι και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος για πιάτο του MasterChef στις αρχές του έτους, με το κοινό να αναρωτιέται για το τι ακούει τον σεφ να λέει.

Επειδή θέλαμε να πάμε το θέμα λίγο παραπέρα και να ψάξουμε τι μπορεί να συμβαίνει με τη λέξη «τσότσο», θέλουμε να σου πούμε ότι στο Λεξικό του Λευκαδίτικου Γλωσσικού Ιδιώματος, η λέξη «τσότσος -η – ο» χρησιμοποιείται για να αναφερθεί στον «μικρό», στον «λίγο». Το παράδειγμα που δίνεται είναι «τσότσο πράγμα» ή «τσότσο τυρί». Το περίμενες;

Πηγή:teen.queen.gr

Ροή Ειδήσεων