Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

ΑρχικήΆπλυταΔωρεά «Μαϊμού» απο Κώστα Λούλη στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Δωρεά «Μαϊμού» απο Κώστα Λούλη στην «Κιβωτό του Κόσμου»

To κουτί της Πανδώρας άνοιξε και πλέον οι αποκαλύψεις για την αμαρτωλή «Κιβωτό του Κόσμου» διαδέχονται η μία την άλλη, εμπλέκοντας ακόμα και την… υψηλή κοινωνία της χώρας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Μαγνησία», ο πατήρ Αντώνιος και ο γνωστός «γαλάζιος» επιχειρηματίας και στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη Κώστας Λούλης έκαναν μπίζνες εκατομμυρίων μέσω της «Κιβωτού».

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα μέσα από ένα εκτενές και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο βιομήχανος και «ευεργέτης» της «Κιβωτού του Κόσμου» όχι απλώς δεν δώρισε, αλλά φέρεται ότι πούλησε, έναντι υψηλότατου τιμήματος, την πολυτελή του βίλα που βρίσκεται στην οδό Ηρας 8 στο Διμήνι Βόλου και την έκταση που την περιβάλλει, αποκομίζοντας το ποσό του 1.000.000 ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», οι δύο ιδιοκτήτες του ακινήτου στο Διμήνι, ο Κώστας Λούλης ως έχων την επικαρπία και η σύζυγός του Αννα Στεπάνοβα ως έχουσα την ψιλή κυριότητα, προχώρησαν τον Μάιο του 2016 στην πώληση ενός αγροτεμαχίου έκτασης 2.745 τ.μ. και αντικειμενικής αξίας 2.471 ευρώ στη θέση Σπηλιά και ενός οικοπέδου 10.794 τ.μ. με κύριο κτίσμα 368 τ.μ. και πολλά άλλα μικρότερα, αντικειμενικής αξίας 640.000, έναντι ποσού 1.000.000 ευρώ!

Τα ακίνητα αγόρασε η Σταματία Γεωργαντή, σύζυγος του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, ως νόμιμη εκπρόσωπος και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας, εθελοντικής μη κυβερνητικής οργάνωσης με τον διακριτικό τίτλο «Κιβωτός του Κόσμου». Το τίμημα, μάλιστα, καταβλήθηκε τμηματικά, καθώς η διοίκηση της «Κιβωτού» φέρεται ότι αδυνατούσε να το καταβάλει εφάπαξ.

Έτσι τα δύο μέρη συμφώνησαν να καταβληθεί αρχικά ένα ποσό ύψους 500.000 ευρώ σε κοινό λογαριασμό που διατηρούσαν οι πωλητές στην Τράπεζα Πειραιώς και το υπόλοιπο να καταβληθεί σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις μέχρι εξοφλήσεως του συνόλου του τιμήματος. Για την αγοραπωλησία, μάλιστα, καταβλήθηκε και ο αναλογούν φόρος, που ήταν 618 ευρώ για το αγροτεμάχιο και 30.282 ευρώ για το οικόπεδο με τα κτίρια.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Ο πατέρας Αντώνιος συνέδεσε σε χαρακτικό το πρόσωπό του με εκείνο του Χριστού

Από τα παραπάνω στοιχεία του δημοσιεύματος προκύπτουν εύλογα ερωτήματα γι’ αυτό που παρουσιάστηκε από όλους τους εμπλεκομένους ως μία μεγάλη δωρεά, ενώ στην πραγματικότητα ήταν μία αγοραπωλησία, με ένα πολύ υψηλό τίμημα μάλιστα, το οποίο έχει ενδιαφέρον να διαπιστωθεί πώς εξασφαλίστηκε από τη διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου» και στη συνέχεια καταβλήθηκε προς τους πωλητές Κώστα Λούλη και Αννα Στεπάνοβα.

Ιδιαίτερη αξία έχει να διευκρινιστεί τόσο από τον κ. Λούλη όσο και από τους ελεγκτικούς φορείς του Δημοσίου για ποιο λόγο παρουσιάστηκε ως δωρεά αυτή η αγοραπωλησία των παραπάνω ακινήτων. Ποιος ήταν ο σκοπός του «δωρητή»; Να οικοδομήσει απλώς το προφίλ ενός φιλάνθρωπου επιχειρηματία ή κάτι άλλο; Η τοπική Εκκλησία και συγκεκριμένα ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού είχαν γνώση ότι επρόκειτο για πώληση και όχι για δωρεά και, αν ναι, γιατί συνετέλεσαν στην εξαπάτηση της ελληνικής κοινής γνώμης, σιωπώντας για όλα αυτά, διερωτάται η εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λούλης δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς την προηγούμενη τριετία είχε απασχολήσει τα φώτα της δημοσιότητας τόσο για το πτυχίο του από τη σχολή των… κυλινδρόμυλων Ελβετίας που του χάρισε τη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Τουρισμού όσο όμως και για τον διορισμό της γυναίκας του στο υπουργείο ως μετακλητής αντί 1.500 ευρώ.

Πηγή:espressonews.gr

Ροή Ειδήσεων