Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

ΑρχικήΠολιτική ΜπουγάδαΕπανεμφάνιση του Φώτη Κουβέλη – «Η έρευνα της Δικαιοσύνης επείγει»

Επανεμφάνιση του Φώτη Κουβέλη – «Η έρευνα της Δικαιοσύνης επείγει»

Την επανεμφάνισή του έκανε μέσα από την σελίδα του στο facebook, o πρώην Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Υπουργός του Αλέξη Τσίπρα, Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης σχολιάζοντας – ως νομικός – την υπόθεση των παρακολουθήσεων τόνισε πως πρέπει να προχωρήσει η έρευνα της Δικαιοσύνης. «Οφείλει να προχωρήσει με την ευθύνη της ανεξαρτησίας της, που από το Σύνταγμα έχει», προσθέτει ο κ. Κουβέλης.

Η ανάρτηση  του Φώτη Κουβέλη

Περισσότεροι από 100 φέρονται να είναι τα άτομα που υπήρξαν θύματα παρακολούθησης με τηλεφωνικές υποκλοπές, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων. Η έρευνα της Δικαιοσύνης επείγει. Οφείλει να προχωρήσει με την ευθύνη της ανεξαρτησίας της, που από το Σύνταγμα έχει. Η όλη υπόθεση είναι υπόθεση Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Δεν είναι δευτερεύον ζήτημα και αποτελεί επικίνδυνο πρόσχημα ο ισχυρισμός ότι άλλα απασχολούν την κοινωνία και όχι οι τηλεφωνικές υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις. Βεβαίως την απασχολούν και την βασανίζουν η ακρίβεια και το κοινωνικό κράτος που αποσαθρώνεται. Το Κράτος Δικαίου δεν είναι άσχετο και ξένο προς όλα εκείνα που ταλανίζουν τον πολίτη. Συνυπάρχουν και συγκροτούν την γενικότερη έννοια της πολιτικής.

Το σίγουρο είναι ότι ο Φώτης Κουβέλης δεν εγκαταλείπει την ενασχόλησή του με την πολιτική, ωστόσο δε θα είναι υποψήφιος για τις εκλογές. Υποψήφια θα είναι όμως – όπως έγραψε το topontiki.gr –  η κόρη του Μαρία, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών.

Πηγή:topontiki.gr

Ροή Ειδήσεων