Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

ΑρχικήΑστυνομικόΕθελοντής παιδαγωγός για την «Κιβωτό»: «Είδα να πετάνε μωράκι από σκαλοπάτια»

Εθελοντής παιδαγωγός για την «Κιβωτό»: «Είδα να πετάνε μωράκι από σκαλοπάτια»

Βιβλίο γεμίζουν καθημερινά οι μαρτυρίες φιλοξενουμένων και εθελοντών της «Κιβωτού» για κακοποιητικές συμπεριφορές που παραπέμπουν στα τρομακτικά αναμορφωτήρια της δεκαετίας του ’50.

Νεαρή γυναίκα 20 ετών σήμερα, που έζησε από την τρυφερή ηλικία των 8 ετών στην «Κιβωτό» λόγω οικογενειακών προβλημάτων και παρέμεινε εκεί μέχρι την ενηλικίωσή της, μίλησε για την προσωπική της «κόλαση» μέσα στις δομές της Πωγωνιανής και της Κόνιτσας Ιωαννίνων, και τις πολυήμερες τιμωρίες στις οποίες την υπέβαλλαν.

«Εκεί αντιμετώπισα διάφορες μορφές ψυχολογικής κυρίως βίας, σε λεκτικό επίπεδο, αλλά και με καταναγκαστική εργασία και στρατιωτικού τύπου τιμωρίες απομόνωσης, που σε μία περίπτωση έφτασαν τους τρεις μήνες» αποκάλυψε και εξήγησε πως όταν αποχώρησε, με την ενηλικίωσή της, δεν της επέτρεπαν να βλέπει τον αδελφό της που παρέμεινε εκεί. Η κοπέλα πρόκειται να προχωρήσει σε καταγγελία στις Αρχές. Σε αυτήν θα καταθέτει όσα συνέβαιναν στις δομές, ενώ «θα δώσει και ονόματα», όπως λένε οι δικηγόροι της.

Επίσης, εθελοντής αποκάλυψε πως παιδαγωγός πέταξε ένα μικρό παιδί από τα σκαλοπάτια! «Τα παιδιά τα χτυπάγανε… Αμα δεν καθόντουσαν καλά, τους βάζανε αυτό που λέμε “συνέπεια”. Τα έπαιρναν και τα έβαζαν σε διάφορα δωμάτια, στα οποία δεν υπήρχαν κάμερες, και έκαναν ό,τι έκαναν εκεί μέσα για να μη βλέπουν και τα άλλα τα παιδάκια. Εχω δει παιδάκι στο νηπιαγωγείο να κλαίει, μωρό, μιλάμε για ενός ενάμισι έτους, και επειδή προφανώς η παιδαγωγός δεν άντεχε το κλάμα του, το πήρε από το χέρι, έχει κάτι σκαλοπάτια εκεί πέρα και το πέταξε από τα σκαλοπάτια. Και, μάλιστα, είναι η … του ενός από τους δύο που … από τα στελέχη που ακούγονται» σημείωσε ο εθελοντής.

Πηγή:espressonews.gr

Ροή Ειδήσεων