Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

ΑρχικήΓκλαμουριές“Ίσως λάθη και δικά μου”: Η Μ. Δαρμουσλή δείχνει την κοιλιά της...

“Ίσως λάθη και δικά μου”: Η Μ. Δαρμουσλή δείχνει την κοιλιά της & προειδοποιεί άλλες μανούλες, 10 μήνες μετά τη γέννα

Η Μάρα Δαρμουσλή βιώνει την απόλυτη ευτυχία, καθώς πριν δέκα μήνες περίπου έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της, καρπό του έρωτά της με τον σεφ Βασίλη Τσατσάκη.

Η όμορφη ηθοποιός είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media και πολύ συχνά μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους στιγμές της καθημερινότητάς της.Πρόσφατα, η ίδια, αποκάλυψε στα social media ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει, δέκα μήνες μετά τη γέννηση του γιου της.Η Μάρα Δαρμουσλή, ταλαιπωρείται από διάσταση μυών, κάτι που της φέρνει πολλές δυσκολίες στην καθημερινότητά της.«Μήνυμα για μέλλουσες και νέες μανάδες. Σχεδόν δέκα μήνες μετά τη γέννηση του Μιχάλη και 16 μετά τη γέννηση του Άγγελου, η διάσταση μυών είναι εδώ. Πέρα του εμφανισιακού, πολλές φορές φέρνει δυσκολίες στις καθημερινές λειτουργίες, όπως απίστευτο πόνο στη μέση. Πολλά τα πιθανά αίτια, κάποια ίσως λάθη και δικά μου.Σημασία έχει ότι αυτό το κορμάκι έκανε πολλά και προσφέρει ακόμα σε μια καινούργια ζωή. Ενημερώσου, φρόντισε το σώμα σου προγεννητικά και μετά… Αγάπη είναι πράξη, είναι φροντίδα» έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της ανάρτησης.

Τι είναι η διάσταση μυών

Η διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών ή διάσταση της λευκής γραμμής (diastasis recti), αποτελεί έναν ανατομικό όρο για να περιγράψει την κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από μια μη φυσιολογική απόσταση μεταξύ των δύο ορθών κοιλιακών μυών. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει διχογνωμία σχετικά με το μέχρι ποια απόσταση μεταξύ των δύο αυτών μυών είναι φυσιολογική, η επικρατούσα άποψη είναι ότι κάθε απόσταση μεγαλύτερη των 2-3εκ θα πρέπει να θεωρείται παθολογική.Η διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών ή διάσταση της λευκής γραμμής (diastasis recti), αποτελεί έναν ανατομικό όρο για να περιγράψει την κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από μια μη φυσιολογική απόσταση μεταξύ των δύο ορθών κοιλιακών μυών. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει διχογνωμία σχετικά με το μέχρι ποια απόσταση μεταξύ των δύο αυτών μυών είναι φυσιολογική, η επικρατούσα άποψη είναι ότι κάθε απόσταση μεγαλύτερη των 2-3εκ θα πρέπει να θεωρείται παθολογική.Κλινικά τα άτομα με διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών παρουσιάζουν άλλοτε άλλου βαθμού προβολή της κοιλίας προς τα μπροστά λόγω της χαλαρότητας-αδυναμίας του κοιλιακού τοιχώματος να συγκρατήσει τα όργανα της κοιλίας στη θέση τους. Σε βάθος χρόνου μπορούν να παρουσιασθούν και άλλα συμπτώματα, όπως πόνοι στη μέση και λειτουργικές διαταραχές από το γαστρεντερικό (δυσκοιλιότητα) και το ουροποιητικό (ακράτεια ούρων) σύστημα.Η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών υπάγονται σε μια από τις παρακάτω δυο κατηγορίες:– Μικροκαμωμένες και λεπτές γυναίκες με ιστορικό εγκυμοσύνης μεγάλου εμβρύου ή ιστορικό δίδυμης-πολύδυμης κύησης ή πολλαπλές εγκυμοσύνες – στις περιπτώσεις αυτές παρατηρείται προβολή της κοιλιάς κυρίως περιομφαλικά.– Άνδρες μέσης-μεγάλης ηλικίας, συνήθως παχύσαρκοι ή με ιστορικό έντονης σωματικής άσκησης –στις περιπτώσεις αυτές παρατηρείται προβολή της κοιλιάς ψηλότερα από το επίπεδο του ομφαλού.

Πηγή:enimerotiko.gr

Ροή Ειδήσεων