Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

ΑρχικήΆπλυταΚιβωτός του Κόσμου: Νέα μαρτυρία για τον πατέρα Αντώνιο και τα περιστατικά...

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα μαρτυρία για τον πατέρα Αντώνιο και τα περιστατικά ασέλγειας – «Είχε γίνει πολλές φορές, θύματα και άλλα παιδιά»

Συνεχίζονται οι ανατριχιαστικές καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές κάθε μορφής, σε βάρος τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου.

Στον ΣΚΑΪ μίλησε ένας φίλος του 19χρονου, που έκανε την πρώτη καταγγελία, επιβεβαιώνοντας τα όσα τραγικά περιέγραψε πως έζησε ο 19χρονος από τον Πατέρα Αντώνιο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο φίλος του 19χρονου, συναντήθηκε με τον καταγγέλοντα καθώς ήταν σε άθλια κατάσταση και δεν είχε ρεύμα και φαγητό.

«Μου είπε ότι ο πατέρας Αντώνιος δεν είναι αυτό που φαίνεται. Τον είχε είχε πάρα πολύ κοντά του, ήταν από τα αγαπημένα του παιδιά και τον προόριζε για κάτι μεγάλο, τον είχε κοντά του σε όλα τα ταξίδια, σε όλες τις δομές» ανέφερε.

Ερωτηθείς για το εάν ο 19χρονος του περιέγραψε περισσότερα του ενός περιστατικά ασέλγειας, ο φίλος του απάντησε ότι «μου είπε ότι δεν είχε γίνει μόνο μια φορά. Όπως μου είπε “πάρα πολλές φορές είχε τύχει να ξαπλώσουμε στο κρεβάτι και σιγά σιγά να περνάει το χέρι μέσα από τα ρούχα μου”» είπε.

Ενώ αναφορικά με το γιατί δεν πήγε να καταγγείλει νωρίτερα το τραγικό γεγονός ο 19χρονος, ο φίλος του είπε πως ήταν η κατάσταση της μητέρας του.

Όπως είπε ακόμη ο φίλος του καταγγέλοντα ο 19χρονος του είχε πει ότι ο πατέρας Αντώνιος είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά και ένα ή δύο ακόμη παιδιά…

Πλέον δύο εισαγγελείς ανηλίκων που έχουν αναλάβει την υπόθεση να διερευνούν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος και της σωματικής βλάβης σε αδύναμο.

«Βία και τιμωρίες χωρίς λόγο»

Άλλος τρόφιμος για έξι χρόνια στην δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Αθήνα και την Καλαμάτα, ο οποίος είναι πλέον 22 ετών και μένει στην Ολλανδία, κατέθεσε στο ΟΡΕΝ την δική του μαρτυρία για «βία και ψυχολογική βια και φασαρίες από το πουθενά χωρίς λόγο τιμωρίες».

Όπως είπε «έφαγε ένα χαστούκι ο αδερφός μου επειδή κουνούσε μια τσάντα πέρα-δώθε, έφαγε χαστούκι μια κοπέλα. Εγώ όταν το έμαθα, το επόμενο πρωί το έσκασα και πήγα να βρω τους συγγενείς μου για να τους πω ότι περνάμε άσχημα».

Σύμφωνα με την καταγγελία του 22χρονου όταν επέστρεψε τον έβαλαν στην απομόνωση για έναν μήνα «και το πρόγραμμά μου ήταν φαγητό, σχολείο και δουλειά, δεν με πήγαιναν να διαβάσω αυτή ήταν η τιμωρία μου συν ότι με άφησαν με τις ίδιες κάλτσες για επτά ημέρες».

Ο ίδιος έκανε λόγο για έναν αποθηκάριο που όπως είπε «δεν ξέρω πως έγινε παιδαγωγός» ο οποίος ήταν βίαιος και τσακωνόταν με όλους: «Φυσικά είχε χτυπήσει παιδιά, τραμπούκιζαν ανήλικα».

Ο νεαρός κατέληξε με κάτι που του είχε κάποιος από την Κιβωτό του Κόσμου πριν φύγει από την δομή: «Εσύ θα αποτύχεις θα γίνεις πρεζάκιας σαν τους γονείς σου και θα έρχεσαι να ζητάς την βοήθεια της Κιβωτού».

Πατέρας παιδιού κατήγγειλε, επίσης, ότι για «2,5 μήνες δεν με άφηναν να δω το παιδί μου στην Κιβωτό». «Είμαι ο πρώτος πατέρας που έχω καταγγείλει την Κιβωτό του Κόσμου», είπε στο ΟΡΕΝ.

Όπως τόνισε έχει ζητήσει 10 φορές ραντεβού με τον πατέρα Αντώνιο, ωστόσο δεν τον έχει δει ποτέ με τη θεία του παιδιού να λέει ότι όταν το είδε αυτό ξέσπασε στην αγκαλιά της.

πηγή:topontiki.gr

Ροή Ειδήσεων