ΑρχικήΑστυνομικό - ΔικαστικόΣτην «Κιβωτό» έλεγαν πως φιλοξενούσαν 500 παιδιά! Στα έγγραφα ήταν καταγεγραμμένα μόλις…...

Στην «Κιβωτό» έλεγαν πως φιλοξενούσαν 500 παιδιά! Στα έγγραφα ήταν καταγεγραμμένα μόλις… 136

Εκατοντάδες παιδιά «φαντάσματα» που εμφανίζονταν να φιλοξενούνται στην «Κιβωτό του Κόσμου» και πολλά εκ των οποίων δεν ήταν καταγεγραμμένα στις δομές της οργάνωσης «αναζητούν» οι αρμόδιες Αρχές σε μια προσπάθεια να ρίξουν άπλετο φως στο σκοτεινό τούνελ της ΜΚΟ.

Από πρώτες έρευνες που είναι σε εξέλιξη, μετά το ξήλωμα της διοίκησης, που είχε πρόεδρο την πρεσβυτέρα και μέλη στενούς συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου, διαπιστώθηκε ότι είχε «ξεχάσει» να καταγράψει πολλά από τα 500 παιδιά που δήλωνε ότι φιλοξενούσε.

Στα έγγραφα της οργάνωσης ήταν καταγεγραμμένα μόλις 136 παιδιά. Τα υπόλοιπα 364 παιδιά ήταν «αόρατα», καθώς δεν εμφανίζονταν σε καμία δομή της ΜΚΟ.

Τα παιδιά αυτά δεν εμφανίζονται στο μητρώο ανηλίκων της οργάνωσης, χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να μπορεί να αποσαφηνιστεί η σκοπιμότητα των συγκεκριμένων ενεργειών από την πρώην διοίκηση της «Κιβωτού».

Από την έρευνα που έχει γίνει διαπιστώνεται ότι απουσιάζουν δικαστικές αποφάσεις και πιστοποιητικά οικογενειακής αποκατάστασης. Πρόκειται για παιδιά «φαντάσματα» στα κιτάπια της οργάνωσης. Οι έως τώρα έλεγχοι στις συνολικά επτά δομές έχουν δείξει ότι υπήρχαν τεράστια κενά αναφορικά με την τήρηση των πρωτοκόλλων στη φιλοξενία των παιδιών, με αρκετά από αυτά να μην εμφανίζονται στο μητρώο ανηλίκων.

Ειδικότερα, ενώ έπρεπε να υπάρχουν πλήρεις καταγραφές των ανηλίκων, υπήρχαν παιδιά που οι φάκελοί τους ήταν άδειοι. Για άγνωστο λόγο δεν υπήρχαν ούτε δικαστικές αποφάσεις, βάσει των οποίων τα παιδιά είχαν μεταφερθεί στις δομές.

Επίσης, απουσίαζαν δεδομένα για την κατάσταση της υγείας των ανηλίκων που φιλοξενούνταν στις δομές. Όμως, όλα αυτά τα χρόνια η «Κιβωτός» διέδιδε ότι φιλοξενεί 500 παιδιά για να ζητάει ολοένα και περισσότερα κονδύλια και δωρεές. Είτε οι «άνθρωποι του Θεού» έλεγαν ψέματα είτε κάτι άλλο συνέβαινε.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Πατέρας Αντώνιος: Ο Χιώτης «Νώε» και το καφενείο που έγινε η Κιβωτός του

«Από τις καταγγελίες, τις επίσημες τοποθετήσεις για 364 “αόρατα” παιδιά, ενώ η “Κιβωτός του Κόσμου” δηλώνει πως φιλοξενεί 500 παιδιά, στα επίσημα έγγραφα εμφανίζονται μόνο 136 από αυτά» ανέφερε η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία αφήνει αιχμές για συμφέροντα.

Ως προς τη σκοπιμότητα να εμφανίζονται μόλις 136 παιδιά από τα 500 που δήλωναν, η αρμόδια υφυπουργός επισημαίνει: «136 παιδιά έχει το 10% των παιδιών της χώρας. Το 500 που δηλώνουν πώς προκύπτει; Στείλαμε στην “Κιβωτό” τα έγγραφα και μετά άλλαξε το ατομικό σχέδιο οικογενειακής αποκατάστασης για το 60% των παιδιών που είχε μέσα γιατί είχε κάνει λάθος δηλώσεις». Έξι στα δέκα παιδιά δηλώθηκαν «λάθος» από την «Κιβωτό».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αφήνει αιχμές κατά του πατέρα Αντωνίου και της προηγούμενης διοίκησης για τη σκοπιμότητα των 364 παιδιών «φαντασμάτων». «Είναι προφανές πλέον, υπάρχουν συμφέροντα και στην παιδική προστασία. Τρεις στις τέσσερις δομές στην Ελλάδα είναι ιδιωτικές. Οι τρεις στις τέσσερις υιοθεσίες που γίνονται βγαίνουν από τις δημόσιες δομές» συμπλήρωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σε κάθε περίπτωση η μη τήρηση των προβλεπόμενων αρχείων για την καταγραφή των ανηλίκων επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πρώην εργαζομένους που έχουν καταγγείλει ότι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα λειτουργούσαν με έπαρση και παπική αλαζονεία.

Λες και είχαν το… αλάθητο του Πάπα. Όμως, δεν το είχαν οπότε η «Κιβωτός» βυθίστηκε.

Πάτερ Αντώνιος: «Κάποιος θέλει να με μπλέξει»

Νέα… ρότα έχει χαράξει ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», μετά τη νομική υπεράσπισή του από τρεις διακεκριμένους δικηγόρους. Ο πατέρας Αντώνιος αναρωτιέται μέσω του περιβάλλοντός του ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις εναντίον του ίδιου και της πρεσβυτέρας, επιμένοντας ότι δεν ισχύουν όσα καταγγέλλουν οι πρώην φιλοξενούμενοι σε δομές της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Ανθρωπος από το περιβάλλον του μετέφερε στην «Ωρα Ελλάδος» στο Open τη θέση του πως αρνείται τα πάντα, υποστηρίζοντας ότι κάποιος θέλει να τον εμπλέξει.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Δωρεά «Μαϊμού» απο Κώστα Λούλη στην «Κιβωτό του Κόσμου»

«Αρνούμαι όλες τις καταγγελίες. Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί. Ολα αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Οσο προχωρούν οι έρευνες, διαπιστώνεται ανυπαρξία αποδείξεων, πολύ περισσότερο ενδείξεων για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Γι’ αυτό και αναζητείται η αιτία αυτών των επιθέσεων σε έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη στήριξη των παιδιών. Ποιος κρύβεται πίσω απ’ αυτές τις επιθέσεις;» ανέφερε ο πατέρας Αντώνιος μέσω ανθρώπου του περιβάλλοντός του.

Πηγή:espressonews.gr

Ροή Ειδήσεων

Παλλήνη: Στο αυτόφωρο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος που συνελήφθη για ξυλοδαρμό

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη προ ημερών στην Παλλήνη. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της τωρινής δημοτικής αρχής, φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση ξυλοδαρμού...

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Θα επιστρέψει τηλεοπτικά με κάτι διαφορετικό, λέει η Ιωάννα Σιαμπάνη

Για επιστροφή της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου στην τηλεόραση έκανε λόγο η Ιωάννα Σιαμπάνη σε πρόσφατες δηλώσεις της. Η πρώην παίκτρια του «My Style Rocks» ανέφερε στην εκπομπή...

Η ενσυναίσθηση είναι η σημαντικότερη ικανότητα για άτομα σε ηγετικές θέσεις, σύμφωνα με έρευνες

Ηενσυναίσθηση αποτελούσε ανέκαθεν ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά στον χώρο εργασίας. Ωστόσο, φαίνεται πως, πλέον, αποκτά ένα μεγαλύτερο νόημα και γίνεται προτεραιότητα για...

Ίδρυμα Μποδοσάκη και Fondation CHANEL: Μία σύμπραξη για την προώθηση της ισότητας των φύλων και τη γυναικεία ενδυνάμωση στην Ελλάδα

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Fondation CHANELσυμπράττουν με σκοπό την προώθηση της ισότητας των φύλων και της γυναικείας ενδυνάμωσης στην Ελλάδα και ανακοινώνουν την...

Δέκα ξεχωριστές φετινές εμφανίσεις της Βασίλισσας Letizia

Βασίλισσα Letizia της Ισπανίας, σύζυγος του Βασιλιά Felipe, έχει σήμερα τα γενέθλιά της και γίνεται 51 ετών. Ένα από τα πιο κομψά μέλη βασιλικών...

O Στέφανος Τσιτσιπάς με την αγαπημένη του, Paula Badosa, στην Αθήνα – Η άγνωστη μάχη της με το άγχος και την κατάθλιψη

OΣτέφανος Τσιτσιπάς εθεάθη από τους φωτογράφους σε μια βόλτα του στην Αθήνα μαζί με την αγαπημένη του, Paula Badosa. O κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήρθε...

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ευχήθηκε στη Mariah για τα γενέθλιά της με το πιο τρυφερό μήνυμα

σύντροφος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Mariah Riddlesprigger, γιόρτασε τα γενέθλιά της με τον καλύτερο τρόπο: υποδέχτηκε, μαζί με το αγαπημένο της, ένα κοριτσάκι, το τρίτο...