Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

ΑρχικήΠολιτική ΜπουγάδαΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για την αυτοδιοίκηση: Τι σημαίνει η πρώτη κοινή εκδήλωση...

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για την αυτοδιοίκηση: Τι σημαίνει η πρώτη κοινή εκδήλωση υποψηφίων περιφερειαρχών

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει για το γεγονός ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχουν κοινούς υποψηφίους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μέλη τοπικών οργανώσεων έχουν μάλιστα ξεκινήσει και κάποιες πρώτες διαδικασίες.

Οι δύο αντιπολιτευόμενοι αυτοδιοικητικοί θα έχουν εκδήλωση την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στην Εύβοια. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν: «Κοινή πρωτοβουλία, για το θέμα διαχείρισης των αποβλήτων.Η διαχείριση των αποβλήτων μας αφορά όλους. Προγραμματίστε τη συμμετοχή σας. Είναι απαραίτητη και κρίσιμη.Όταν η διαπαραταξιακή λογική και η συλλογική δράση, είναι η πολιτική απάντηση στην αδράνεια, την ατολμία και την αναποτελεσματικότητα. Όταν η αξιοπιστία και η ειλικρίνεια διακρίνουν τα πρόσωπα, τότε η θεσμική συνεργασία των παρατάξεων είναι φυσικό επακόλουθο.Όταν οι συνεργασίες και οι συνέργειες δεν είναι θεωρία και ευχολόγια αλλά πολιτική πράξη. Σας περιμένουμε». 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να βρεθεί στον δεύτερο γύρο απέναντι στον Φάνη Σπανό (προερχόμενος από την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη), ο οποίος έδωσε μάχη απέναντι στον Απόστολο Γκλέτσο. Από την άλλη η Κατερίνα Μπατζελή θα είναι υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στον Βόρειο Τομέα. Σε κάθε περίπτωση η κοινή εκδήλωση μπορεί να είναι η αρχή συμπλεύσεων και συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για την Αυτοδιοίκηση.

Πηγή:topontiki.gr

Ροή Ειδήσεων