Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

ΑρχικήΑστυνομικόΚιβωτός του Κόσμου: Ανήλικα με γαλότσες στις λάσπες κουβαλάνε πέτρες

Κιβωτός του Κόσμου: Ανήλικα με γαλότσες στις λάσπες κουβαλάνε πέτρες

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» και τα όσα δεινά περνούσαν οι ανήλικοι που φιλοξενούνταν σε αυτές.

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την παιδική εργασία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δούλευαν 15χρονα και 16χρονα παιδιά, σήμερα το Mega φέρνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη δομή του Βόλου, στην οποία ανήλικοι, βουτηγμένοι μέσα στις λάσπες και τα νερά, προσπαθούν να καθαρίσουν ένα σιντριβάνι.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες ντοκουμέντο, ανήλικα αγόρια με φτυάρια στα χέρια, καλυμμένα με λάσπη, προσπαθούν να καθαρίσουν το σιντριβάνι της δομής.

Παρόμοιες εικόνες, με ανηλίκους κάτω από τον καυτό ήλιο, με τσάπες και τσουγκράνες στα χέρια, έχουν έρθει στο φως από τη δομή της Καλαμάτας, όπου τις μεγάλες εκτάσεις πρασίνου τις φρόντιζαν οι ανήλικοι.

Μάλιστα, υπό την επίβλεψη του εκάστοτε παιδαγωγού, αν κάποιος κρινόταν ότι δεν έκανε καλή δουλειά, θα αντιμετώπιζε τη λεγόμενη «συνέπεια», που περιλάμβανε απομόνωση, ακόμα και στέρηση φαγητού.

 

Εικόνες εκμετάλλευσης ανηλίκων έχουν προκύψει και από τις δομές της Αθήνας, όπου τα φιλοξενούμενα παιδιά δούλευαν στις αποθήκες, κουβαλώντας, καθαρίζοντας και τακτοποιώντας αντικείμενα.

Δείτε το βίντεο του Mega

Πηγή:.newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων