Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

ΑρχικήΓκλαμουριέςΜητροπολίτης Μόρφου: «Αν βγω Αρχιεπίσκοπος, έχουν μπλέξει» – Η Αρβανιτάκη, οι σεισμοί...

Μητροπολίτης Μόρφου: «Αν βγω Αρχιεπίσκοπος, έχουν μπλέξει» – Η Αρβανιτάκη, οι σεισμοί και ο Γ’ Παγκόσμιος

Ο μητροπολίτης Μόρφου είπε πως δεν τον νοιάζει αν δεν βγει Αρχιεπίσκοπος ή ακόμα και να τον βγάλουν από μητροπολίτη γιατί έχει το κελί του στο οποίο θα ζήσει τα υπόλοιπα 30 χρόνια που του απομένουν.

Αγαπημένο θέμα του μητροπολίτη Μόρφου (φωτογραφία αρχείου, επάνω) είναι η «νέα τάξη πραγμάτων», την οποία βλέπει πίσω από τα πάντα και την προειδοποιεί πως αν γίνει θαύμα και βγει Αρχιεπίσκοπος, «έμπλεξε» γιατί ξέρει γεωστρατηγική.

Η Αρβανιτάκη και τα κηρύγματα

Ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος αποφάσισε να πει όσα θέλει ενόψει των αρχιεπισκοπικών εκλογών σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM 103.6 της Θεσσαλονίκης.

Αναφέρθηκε στην έντονη παρουσία του στο Διαδίκτυο με τις ομιλίες και τα κηρύγματά του, τονίζοντας ότι το κάνει γιατί πρέπει να μοιράζεται τις σκέψεις και τα όσα του έχουν μεταφέρει Αγιοι τους οποίους έχει συναντήσει.

«Ζωή που δεν μοιράζεται είναι ζωή κλεμμένη, το λέει και η Αρβανιτάκη σ’ ένα τραγούδι της. Τη ζωή που μας δίνει ο ίδιος ο Θεός πρέπει να τη μοιραζόμαστε», υποστήριξε και αποκάλυψε ότι τον καλούν από παντού για να κάνει ομιλίες αλλά δεν πηγαίνει για να μην έρθει σε σύγκρουση με άλλους επισκόπους, στην Ελλάδα, την Αμερική ή την Αυστραλία.

Μπλέξανε μαζί μου

Για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές είπε πως «αν γίνει το θαύμα και γίνω Αρχιεπίσκοπος, έμπλεξε η νέα τάξη πραγμάτων και έμπλεξαν όλοι οι πολιτικοί μ’ έναν Αρχιεπίσκοπο που γνωρίζει γεωστρατηγική και τη μελετά. Εμπλεξαν, να το ξέρουν».

Είπε πως ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος από τα πρώτα που πρέπει να κάνει, αφού λειτουργήσει 40 φορές για να του δώσει δύναμη και φώτιση ο Θεός, είναι να γυρίσει όλες τις Μητροπόλεις και να ενημερώσει για το ποια είναι τα προβλήματα της κοινωνίας για τα οποία πρέπει να ξεσηκωθεί ο κόσμος, διευκρινίζοντας πως μιλάει για νόμιμο ξεσηκωμό χωρίς βία.

Ο Γ’ Παγκόσμιος και οι σεισμοί

Πάντως, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μπορεί να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος, γιατί ίσως «να μας προλάβει ο Θεός μέσα από τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου θα υπάρξουν τέτοιες ανακατατάξεις, ιδιαιτέρως στη διαλυμένη Ευρώπη και στην Αμερική. Γι’ αυτά έχουν μιλήσει Αγιοι. Θα πληρώσει ο κάθε λαός τ’ αμαρτήματά του και αυτοί έχουν πολλά. Στην Αμερική έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τους αλλεπάλληλους σεισμούς 6 Ρίχτερ και πάνω και δεν τα λένε εδώ και δεν τα ξέρει ο κόσμος».

Για την Κύπρο εξέφρασε την ελπίδα η νέα κυβέρνηση «να είναι λιγότερο υπάκουη στη νέα τάξη πραγμάτων που προωθεί τη μετανάστευση».

Οι κτηνοβάτες και οι ΛΟΑΤΚΙ

Στη νέα τάξη πραγμάτων απέδωσε επίσης ό,τι άλλο συμβαίνει γύρω μας. «Τώρα έχουμε και επιθυμίες των παιδόφιλων, έχουμε και επιθυμίες των κτηνοβατών και επιθυμίες των μεταναστών, που ορισμένοι θέλουν να επιβληθούν στην κοινωνία με τον νόμο της Σαρίας, οι φανατικοί μουσουλμάνοι.

»Με τη λογική της νέας τάξης πραγμάτων, όλες αυτές τις επιθυμίες πρέπει πρώτα να τις αποδεχθείς, μετά να τις κάνεις νόμο και μετά να σε κυβερνήσουν. Ολ’ αυτά είναι ένα πακέτο». Στο πλαίσιο αυτό, ενέταξε και τους ΛΟΑΤΚΙ, λέγοντας ότι αποτελούν πρόβλημα.

Πηγή: in.gr

Ροή Ειδήσεων