Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

ΑρχικήΣτα ΜανταλάκιαΌ,τι πάει καλά στην Ελλάδα... το πολεμάμε

Ό,τι πάει καλά στην Ελλάδα… το πολεμάμε

Στην Αμερική υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάνω από 1000 ραδιοφωνικές εκπομπές με Φιλοζωικό περιεχόμενο!! Εκπομπές με βαρβάτους χορηγούς και εκατοντάδες χιλιάδες ακροατές. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που εντάσσουν στο πρόγραμμά τους τέτοιου είδους εκπομπές, δεν προλαβαίνουν να «μετράνε κέρδη»! Τσινγκ, τσινγκ και τα δολάρια πέφτουν βροχή με κάθε λεπτό που οι παρουσιαστές γαβγίζουν και νιαουρίζουν στον αέρα!!

Στη Ψωροκώσταινα δυστυχώς…οι ιδιωτικοί σταθμοί ακούνε «Φιλοζωική» εκπομπή και οι Εμπορικές τους Διευθύνσεις κατεβαίνουν σε απεργία!! Το σύνθημα στα πανό τους – «Μακριά από τους Φιλόζωους στην Ελλάδα»

 Δυστυχώς, ένα, άντε και δύο δίκια τα έχουν!! Οι, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, Φιλοζωικές εκπομπές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, βασίζονται στη συνταγή «Κλαίει η μάνα μου στο μνήμα» με λίγο από «Επαναστάτης χωρίς αιτία»  και για κερασάκι το γνωστό αγαπημένο Ελληνικό σπορ «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»

Εκπομπές, που αν κάτσεις να τις ακούσεις μέχρι το τέλος, είτε θα χρειαστεί να πάρεις αντικαταθλιπτικά, είτε θα βλέπεις εφιάλτες το βράδυ με κακοποιημένα ζώα, ή θα αναρωτηθείς μέσα σου… γιατί τόσο μένος εναντίον όλων και για όλα.

Εύλογο λοιπόν είναι ότι με  τέτοιο περιεχόμενο για να βρεθεί άνθρωπος να χορηγήσει τέτοια εκπομπή πρέπει να είναι το λιγότερο ο  μπατζανάκης του παραγωγού της εκπομπής!

Υπάρχει όμως μια εκπομπή που ξεχωρίζει, μια εκπομπή που πάντα ξεχώριζε από τότε που έκανε την παρθενική της εμφάνιση το 2015 στο «συγχωρεμένο» Vima Fm.. και τα 2 τελευταία χρόνια έχει κάνει σπίτι της τον Αθήνα 9,84, ανεβάζοντας τα ποσοστά του σταθμού το Σάββατο!!

Δύο αδελφές με χιούμορ και ατελείωτη αγάπη για όλα τα ζώα, έστησαν μια εκπομπή που πολλοί προσπάθησαν να αντιγράψουν αλλά απέτυχαν παταγωδώς! Μια εκπομπή που ξεκινάει για Κόρινθο και καταλήγει Θεσσαλονίκη!

Τις ακούς και στοιχηματίζεις ότι σίγουρα δεν βρίσκονται σε ένα ραδιοφωνικό στούντιο, αλλά στον καναπέ του σπιτιού τους. Συζητάνε, διαφωνούν μεταξύ τους, αυτοσαρκάζονται, πειράζουν η μια την άλλη σαν να έχουν ξεχάσει ότι τους ακούει το μισό λεκανοπέδιο. Και αμέσως θέλεις να βρεθείς εκεί μαζί τους…να πάρεις το καφεδάκι σου και να μπλεχτείς και εσύ στη συζήτηση… να πεις και εσύ τη γνώμη σου βρε αδελφέ!

Οι δύο κυρίες δεν μασάνε τα λόγια τους… και όπως έχουν δηλώσει επανειλημμένα, η εκπομπή αυτή απευθύνεται σε όλους. Και σε αυτούς που επιλέγουν να εντάξουν ένα κατοικίδιο στη ζωή τους αλλά και σε αυτούς που για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν…αρκεί μη πάρουν χαμπάρι ότι τα  κακομεταχειρίζεστε. Εκεί θα τα χαλάσετε μαζί τους… και θα ακούσετε τα εξ ’αμάξης..onair!

Η εκπομπή «Σα τον Σκύλο με τη Γάτα» με την Ίρις και Κατερίνα Κουρούκλη… είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει ο τίτλος της! Η Ίρις αιώνια ερωτευμένη με τις γάτες της. Η Κατερίνα σκύλο-μάνα από τις λίγες. Άντε να βρεις άκρη τώρα!

Οι συμβουλές ατελείωτες… tips για μια καλή συμβίωση με το κατοικίδιο σου, ανεξάντλητα, κόλπα που μόνο μέσα από μια  πολύχρονη εμπειρία με σκύλους και γάτες, μπορεί να γνωρίζει κάποιος !! Απαντάνε σε όλα, στα σοβαρά αλλά και στα παράλογα. Νομίζω ότι η γάτα μου θέλει να με σκοτώσει…Μπορεί;;;  Πως μπορώ να ξέρω ότι ο παπαγάλος μου δεν θα με μαρτυρήσει; Μετά από ποια ηλικία ο σκύλος μου γίνεται ο ωροσκόπος του; Θα αγαπήσει ποτέ ο γείτονας τα ζώα μου; Σε αυτή την εκπομπή όλοι οι καλοί χωράνε…!

Οι καλεσμένοι τους πάντα έχουν τέσσερα πόδια…και εκπροσωπούνται από τους κηδεμόνες τους, οι οποίοι έρχονται στην εκπομπή για να μιλήσουν εξ ’ονόματος  των κατοικίδιων τους. Καλεσμένοι όπως ο Βρασίδας του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη, η Εκλαίρ Ντε Σαλαμίν της Κατερίνας Γρέγου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΕΜΣΤ, ο Μπακ του Δήμαρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Πολιτικοί, Καλλιτέχνες, ηθοποιοί και άλλοι έχουν φιλοξενηθεί για να μιλήσουν για τη σχέση τους με το κατοικίδιό τους αλλά και για να   υποστηρίξουν το σύνθημα της εκπομπής «Κανένα σπίτι χωρίς σκύλο, κανένας σκύλος χωρίς σπίτι»

Πέρα από το χιούμορ όμως, η εκπομπή έχει κάνει σοβαρή δουλειά επικοινωνώντας και υποστηρίζοντας  το δύσκολο έργο των φιλοζωικών σωματείων και των εθελοντών που με ζήλο μάχονται καθημερινά ενάντια στις κακοποιήσεις, τις εγκαταλείψεις και το τεράστιο πρόβλημα των αδέσποτων στη χώρα μας. Και οι δύο παρουσιάστριες μετράνε χιλιόμετρα στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, έχουν βοηθήσει να κλείσουν παράνομα εκτροφεία σκύλων στην Ελλάδα, έχουν προωθήσει εκατοντάδες υιοθεσίες και άλλα πολλά.

Και επειδή στη χώρα μας, όπως λέει και ο τίτλος του άρθρου, «Ότι πάει καλά στην Ελλάδα, το πολεμάμε”, μάθαμε ότι η Διευθύντρια του Αθήνα 9,84, αναίτια και χωρίς έγκριση από το Δ.Σ. ή την Πρόεδρο του σταθμού, αποφάσισε τη διακοπή της εκπομπής για τον επόμενο χρόνο.

Η απορία μας είναι η εξής :

Πως είναι δυνατόν ο Δημοτικός Σταθμός του μεγαλύτερου Δήμου της Ελλάδας, να «κόβει» μια εκπομπή που ανήκει στο Δήμο, που θεωρείται μια από τις ελάχιστες επιτυχημένες εκπομπές του σταθμού, όταν αυτή τη στιγμή άλλοι δημοτικοί σταθμοί όπως αυτοί του Πειραιά και του Νέου Ηρακλείου εντάσσουν στον πρόγραμμά τους εκπομπές φιλοζωικού περιεχομένου ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα του Αθήνα 9,84.

Ελπίζουμε να μη μείνουμε με την απορία και το 2023 να η εκπομπή « Σα τον Σκύλο με τη Γάτα» να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία.

Ροή Ειδήσεων