Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ κάθισαν στο γήπεδο μαζί με τον ιδιοκτήτη των Μπόστον Σέλτικς. Γουίκι Γκρούσμπεκ και τη σύζυγό του, Εμίλια Φαζαλάρι.

Σάλος με ρατσιστικό σχόλιο της νονάς του Ουίλιαμ – Παραιτήθηκε από τα καθήκοντα της

Αφορμή για τις αποδοκιμασίες στάθηκαν οι ρατσιστικές δηλώσεις της νονάς του Ουίλιαμ, η οποία έθεσε επίμονες ερωτήσεις για την «καταγωγή» μιας μαύρης ακτιβίστριας σε μια δεξίωση που οργάνωσε η βασιλική σύζυγος Καμίλα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, με θέμα την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.Η Ενγκόζι Φουλάνι, διευθύντρια της οργάνωσης Sistah Space που στηρίζει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ανέφερε μέσω του Twitter ότι ένα μέλος των υπηρεσιών που περιβάλλουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, το οποίο κατονομάζει ως «Lady SH» (εννοώντας τη Lady Susan Hussey), τη ρωτούσε επίμονα «από πού πραγματικά κατάγεται» στη δεξίωση που παρατέθηκε στα ανάκτορα την Τρίτη (29/11).

Στην ανακοίνωσή του, το Μπάκιγχαμ ανέφερε ότι αντιμετωπίζει «με τη δέουσα σοβαρότητα» το συμβάν αυτό. «Διατυπώθηκαν απαράδεκτα και πραγματικά λυπηρά σχόλια. Το εν λόγω άτομο θα ήθελε να εκφράσει την ειλικρινή συγγνώμη του για το κακό που προκάλεσε και αποχώρησε από τον τιμητικό ρόλο του με άμεση ισχύ», πρόσθεσε.

Πηγή:topontiki.gr